Kleuren is een vak apart en soms lijkt het allemaal zo makkelijk op Instagram, maar iedere kapper kan je vertellen dat het elke keer weer een uitdaging is om jou de kleur te geven die je wilt én om je haar in goede conditie te houden. Daarom is het ook zo belangrijk dat je niet zelf gaat kleuren, maar naar een goede kapper gaat die je advies kan geven.

Instagram is een fantasie..
Instagram is het sprookjesboek van de haarplaatjes. Bijna alles is nep, de filters, de hoek waaruit het is gefotografeerd. Staar je er niet blind op. Veel beelden op Instagram komen in het echt nooit voor!

Neem veel foto's mee.
Hoe meer foto’s je mee neemt, hoe beter ik een beeld krijg wat jij wilt en hoe beter ik je kan adviseren of jouw wens ook mogelijk is met jouw haar. En vergeet nooit dat een kopie van de foto nooit mogelijk is. Jij hebt een ander gezicht, ander haar. Dus het resultaat zal hoe dan ook anders worden.

Ben eerlijk over wat je echt wilt.
Kappers kunnen geen gedachten lezen. Praat over de verandering die je wilt en wees duidelijk. In geval van twijfel, beter niet doen en luister ook naar het advies dat ik geef. Ik maakt dagelijks klanten mee die van alles willen, gelukkig vraag ik altijd heel ver door om zo te voorkomen dat je spijt krijgt. Mocht je denken dat we elkaar toch niet helemaal begrijpen, mag je dit altijd zeggen.
Sta wel altijd open voor het advies van je kapper!

Creatieve kleuren vergen tijd en zijn duurder.
Je haar in allerlei trendkleuren laten verven is tijdrovend en daardoor ook vaak duurder. Bovendien is het resultaat heel erg afhankelijk van de conditie van je haar.  Je moet hier echt de tijd voor nemen en niet denken dat je in een uurtje wel klaar bent. Wees realistisch en vraag vooraf wat je kunt verwachten.

Kleurcorrectie vergt ook veel tijd.
Als je toch zelf met een pakje in de weer bent geweest en je durft eigenlijk de straat niet op, is het tijd voor een afspraak bij je kapper. Schroom niet, kappers maken dit dagelijks mee. Vertel eerlijk welk spul je hebt gebruikt en hoe. Maar al kan ik veel, wees wel realistisch. Het is altijd goedkoper om meteen naar een kapper te gaan om je haar te laten kleuren, dan achteraf om alles te laten corrigeren.

Trendkleuren vervagen sneller.
Elke haarkleur vervaagt op den duur, maar uitgesproken kleuren en pastelkleuren vervagen nu eenmaal sneller. Dus heb je jouw haar in zo’n kleur laten verven, kom dan na een twee tot drie weken terug om je haren te laten wassen met onze speciale kleurtreatment. Zo blijft jouw haarkleur het langst mooi.

Thuisproducten zijn ook belangrijk
En als je dan al zoveel geld voor een mooie kleur hebt neergeteld, is het natuurlijk wel zaak om deze zo lang mogelijk mooi te houden. Bezuinig daarom niet op producten die je thuis gebruikt en vraag mij om advies, ik kan heel goed adviseren welke producten je moet gebruiken. Zo voorkom je miskopen en haarkleurvervaging door goedkope drogistproducten.

Van donker naar licht gaat in meerdere stappen.
Als je bruin of zwart haar hebt en je wil naar blond, zilver of pastel, dan kost dat tijd. Véél tijd. Als je ooit je haar hebt laten kleuren, al is dat jaren geleden, dan zijn de punten waarschijnlijk nog steeds gekleurd. Al deze kleuren moeten er eerst uit en om je haar ook daarna nog in goede conditie te houden, heb ik als kapper tijd nodig. Maak samen een plan, vraag naar de kosten (want tijd is nu eenmaal geld!) en wees geduldig. Ik wil jou echt je gewenste kleur wel geven, maar wil dat je daarna ook nog gezond haar overhoudt!

 

Sommige gewoontes lijken ongemerkt te zijn  ontstaan en vaak weet je wel dat iets niet goed is, maar toch doe je het. Jammer, want jij besteedt waarschijnlijk ook geld aan je kapper en make-up, terwijl het vaak weggegooid geld is als je je niet aan de regels houdt. Make-up is mooi, maar een geïrriteerde huid bederft alles. En een mooi kapsel kan je laten stralen, maar niet als je haar ongezond is. Dus let er vooraan op dat je deze dingen nooooit meer zult doen. Beloofd?

Nummer-1

Ingegroeide haartjes verwijderen met pincet

Het lijkt zo verleidelijk, dat ingegroeide haartje op je been even weghalen. Huid even open pulken en dan verwijderen met een pincet. Misschien is het ook wel een beetje verslavend. Maar doe het niet, want je veroorzaakt allemaal kleine wondjes die zelfs tot infectie kunnen leiden. Wat je beter kunt doen, is je huid scrubben en geduld hebben. Ze gaan vanzelf weer weg. En zorg dat je de oorzaak weghaalt. Dus bv. verkeerd scheren of je beenharen met een epilator verwijderen, terwijl je daar slecht op reageert.

Nummer-2

Make-up meerdere jaren bewaren

Je koopt een dure lipstick of oogschaduw pallet, maar gebruikt het te weinig dus je spulletjes blijven jaren en jaren liggen. Te zonde om weg te gooien, maar toch wordt het niet vaak gebruikt. Zonde. Geef je geld liever uit aan een paar essentials die je echt opgebruikt. Zit er toch een kleurtje tussen dat je eigenlijk nooit meer op doet? Gooi het dan weg want oude make-up kan irritaties veroorzaken.

Nummer-3

Je make-upkwasten niet regelmatig wassen

Ook hier geldt; je investeert in dure kwasten en vervolgens ben je te lui om ze schoon te maken. Fout! Want je kwasten zijn een broedhaard voor bacteriën en kan huidirritaties veroorzaken. Maak je kwasten daarom een keer per week schoon en vaker als je ze heel intensief hebt gebruikt, voor een feestje bijvoorbeeld.

Nummer-4

Pukkeltjes uitknijpen

Je ziet het zitten; een pukkel met een wit kopje. Hoe verleidelijk is het dan om het uit te drukken. Maar je verspreidt de bacteriën en veroorzaakt infecties. Beter is het om je pukkel te camoufleren met wat concealer en er ’s nachts een uitdrogend middeltje op te doen. Even geduld en het is weer weg en jij houdt er geen litteken aan over!

Nummer-5

Je gezicht niet wassen voor het slapen

Hoe laat het ook is, hoe veel wijntjes je op hebt, reinig je gezicht ALTIJD voordat je gaat slapen. Maak geen uitzondering. Op den duur zal je huid je dankbaar zijn en stel je het ouder worden iets langer uit …
Vraag gerust welke producten je hiervoor het beste kunt gebruiken, elke huid is namelijk ook anders.

Nummer-6

Wenbrauwhaartjes verwijderen

 

Je wilt die babyhaartjes zelf even verwijderen als ze teruggroeien tussen een waxbehandeling door. Maar vergeet niet dat elk haartje met een andere snelheid teruggroeit. Hierdoor zijn je haren niet even lang als je je wenkbrauwen weer laat waxen en dan wordt het lastig om dat netjes te laten doen. Dus gewoon laten zitten en als het je echt gaat storen is het tijd voor een volgende afspraak!

Nummer-7

Je nagelriemen wegknippen

Je nagels lijken langer zonder nagelriemen dus je haalt ze graag weg. Maar ze zijn er niet voor niets; je nagelriemen zijn er om je nagels te beschermen. Hoe meer je ze met rust laat, hoe minder je ze hoeft te knippen. Je kunt ze voorzichtig scrubben met een nagelvijl en er vervolgens wat olie op aanbrengen zodat ze niet hard worden.

Nummer-8

Grijze haren uittrekken

Het lijkt zo makkelijk als de eerste grijze haren komen; je trekt ze eruit en klaar is Kees. Maar vergeet niet dat deze grijze haren terug groeien en dan korter en harder zijn. Daardoor zullen ze alleen maar meer opvallen.

Nummer-9

Geen olie voor een vette huid gebruiken

Je denkt dat je er goed aan doet om olievrije huidverzorging te gebruiken. Maar elke huid heeft olie nodig en door alles weg te halen, gaat de huid juist extra aanmaken. Ook een vette huid heeft olie nodig, maar wel de juiste oliën. Heb je last van een erg vette huid? Vraag de gerust om advies. Je zult zien dat olie echt niet uit den boze is!

Nummer-10

Dagelijks je haren wassen

 

We zijn zo bang voor vet haar, dat we liever ons haar elke dag wassen. Maar je hoofdhuid geeft niet voor niets olie af. Dat is om je hoofdhuid zacht en soepel te houden. Bovendien zorgt te vaak wassen ervoor dat je haarkleur eerder vervaagt als je je haar laat kleuren. Beter is het om je haar 2x per week te wassen.
Het is ook belangrijk dat je de juiste producten gebruikt, vraag gerust om advies bij je volgende bezoek!

 

Vroeger werden sproeten vaak lelijk gevonden, maar gelukkig zien we daar tegenwoordig wel heus de schoonheid van in!

Nummer-1

Sproeten bevatten een hoog niveau Melanine. Dit is het pigment dat onder anderen verantwoordelijk is voor de kleur van je ogen, huid en haar. Melanine maakt bepaalde delen van je huid dus donkerder, waardoor ze werken als een sunblock. Bij sommige mensen is deze vorm van proteïne evenredig over de huid verspreid. Bij anderen hoopt het zich op, wat zich uit in sproetjes.

Nummer-2

Sproeten worden donkerder in de zon. Ook dit komt door melanine. Ze vervagen weer als de zon verdwijnt.

Nummer-3

Babies hebben geen sproeten, je wordt er dus niet mee geboren. De huid moet eerst blootgesteld worden aan zonlicht, voordat sproeten verschijnen.

Nummer-4

Sproeten zijn gelinkt aan hetzelfde gen dat zorgt voor je kleur haar en ogen. Dit gen bepaalt hoeveel melanine je produceert en welke vorm.

 

Tot slot; wist je dat niet alleen roodharigen sproeten hebben maar ook andere haarkleuren kunnen gepaard gaan met sproeten? Het komt wel vaker voor bij  roodharigen.

Ga jij regelmatig naar de sportschool? Lees dan deze 4 tips even, want met een paar voorzorgsmaatregelen, zorg je dat niet alleen je straks een killer body hebt, maar ook je huid niet onder je work-outs hoeft te lijden!

Nummer-1

De juiste handdoek

Het gebruik van de handdoek in de gym is minstens even belangrijk als je gezichtsverzorging zelf! Een 100% ongeparfumeerde katoenen handdoek het beste om mogelijke irritatie te voorkomen. Voor een normale huid is een handdoek met dunnere vezels ideaal.

Zorg dat je nooit je handdoek over het gezicht wrijft, omdat het de elastische vezels van de huid beschadigt. De juiste manier? Dep de huid zachtjes droog, van de kin tot de wangen en het voorhoofd.

Nummer-2

Geen make-up

Je kunt beter geen make-up dragen tijdens het sporten. Wanneer je zweet zetten je poriën uit om je temperatuur te reguleren en het zijn dezelfde poriën die verstopt kunnen raken door vet, vuil en make-up. Dit kan acne en onzuiverheden veroorzaken. Probeer daarom geen make-up te dragen in de sportschool. Als je het niet kunt vermijden, gebruik dan make-up op waterbasis.

 

63% van de fitnessapparatuur zit onder de bacterieën!

Nummer-3

Schone handen

Huidverzorgingsproducten hebben totaal geen zin als je overdag je handen niet goed wast. De sportschool is een plek waar veel mensen naartoe gaan en is een broedplaats voor  bacteriën. Heb je geen zin om je sportroutine te onderbreken om je handen te wassen, raak je gezicht dan niet met vuile handen aan. Want 63% van de fitnessapparatuur zit onder het Rhinovirus (de belangrijkste boosdoener voor verkoudheid).

Nummer-4

Gezicht wassen voor het sporten

Om acne of andere onvolkomenheden te voorkomen, is het slim om je gezicht te wassen voordat je gaat trainen. Was je gezicht met warm water en een milde reiniger, zodat vet, gifstoffen en zweet goed wordt verwijderd.