Sportmassage kan voor verschillende doeleinden worden toegepast
Deze massagevorm kan zowel een preventieve als een herstellende en ontspannende werking hebben. Het is een stevige massagevorm waarbij wordt ingewerkt op de dieperliggende spierlagen. Verkramte spieren worden door deze massage versoepeld en de bloedsomloop wordt bevorderd om beter de afvalstoffen in de spieren te kunnen afvoeren.

Onderhoudsbeurt voor de spieren
Spieren die intensief gebruikt worden, hebben goed onderhoud nodig. Dat geldt niet alleen voor sporters, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld een baan waarin ze zwaar fysiek werk verrichten. Ook mensen die veel last hebben van spanningen, spanningshoofdpijnen en stress hebben baat bij sportmassage. Hoewel sportmassage gezien kan worden als een 'onderhoudsbeurt' voor de spieren, werkt de massage op nog veel meer niveaus door. De massage leidt tot een algehele verbetering van de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de ontvanger.

Kosten van de sportmassage
De sportmassage als losse behandeling kost € 30,00 en duurt ruim een half uur.

Ook is het mogelijk om vaker te komen, dit is vooral prettig voor de intensieve sporters. Voor een regelmatige sportmassage is het mogelijk om per maand een vast bedrag te betalen. Dit wordt verder besproken bij de intake. Bij de intake wordt gekeken naar de beoefende sport, de frequentie van sporten en eventuele klachten. 
Het kan dan ook zijn dat de massage die nodig is korter duur dan een half uur maar vaker zal plaats vinden. Daarom wordt het bedrag afgestemd op de vraag. Het maandelijks te betalen bedrag staat vast; is het bijvoorbeeld nodig om een keer extra te komen, hoef je hier niet extra voor te betalen.