Sommige gewoontes lijken ongemerkt te zijn  ontstaan en vaak weet je wel dat iets niet goed is, maar toch doe je het. Jammer, want jij besteedt waarschijnlijk ook geld aan je kapper en make-up, terwijl het vaak weggegooid geld is als je je niet aan de regels houdt. Make-up is mooi, maar een geïrriteerde huid bederft alles. En een mooi kapsel kan je laten stralen, maar niet als je haar ongezond is. Dus let er vooraan op dat je deze dingen nooooit meer zult doen. Beloofd?

Nummer-1

Ingegroeide haartjes verwijderen met pincet

Het lijkt zo verleidelijk, dat ingegroeide haartje op je been even weghalen. Huid even open pulken en dan verwijderen met een pincet. Misschien is het ook wel een beetje verslavend. Maar doe het niet, want je veroorzaakt allemaal kleine wondjes die zelfs tot infectie kunnen leiden. Wat je beter kunt doen, is je huid scrubben en geduld hebben. Ze gaan vanzelf weer weg. En zorg dat je de oorzaak weghaalt. Dus bv. verkeerd scheren of je beenharen met een epilator verwijderen, terwijl je daar slecht op reageert.

Nummer-2

Make-up meerdere jaren bewaren

Je koopt een dure lipstick of oogschaduw pallet, maar gebruikt het te weinig dus je spulletjes blijven jaren en jaren liggen. Te zonde om weg te gooien, maar toch wordt het niet vaak gebruikt. Zonde. Geef je geld liever uit aan een paar essentials die je echt opgebruikt. Zit er toch een kleurtje tussen dat je eigenlijk nooit meer op doet? Gooi het dan weg want oude make-up kan irritaties veroorzaken.

Nummer-3

Je make-upkwasten niet regelmatig wassen

Ook hier geldt; je investeert in dure kwasten en vervolgens ben je te lui om ze schoon te maken. Fout! Want je kwasten zijn een broedhaard voor bacteriën en kan huidirritaties veroorzaken. Maak je kwasten daarom een keer per week schoon en vaker als je ze heel intensief hebt gebruikt, voor een feestje bijvoorbeeld.

Nummer-4

Pukkeltjes uitknijpen

Je ziet het zitten; een pukkel met een wit kopje. Hoe verleidelijk is het dan om het uit te drukken. Maar je verspreidt de bacteriën en veroorzaakt infecties. Beter is het om je pukkel te camoufleren met wat concealer en er ’s nachts een uitdrogend middeltje op te doen. Even geduld en het is weer weg en jij houdt er geen litteken aan over!

Nummer-5

Je gezicht niet wassen voor het slapen

Hoe laat het ook is, hoe veel wijntjes je op hebt, reinig je gezicht ALTIJD voordat je gaat slapen. Maak geen uitzondering. Op den duur zal je huid je dankbaar zijn en stel je het ouder worden iets langer uit …
Vraag gerust welke producten je hiervoor het beste kunt gebruiken, elke huid is namelijk ook anders.

Nummer-6

Wenbrauwhaartjes verwijderen

 

Je wilt die babyhaartjes zelf even verwijderen als ze teruggroeien tussen een waxbehandeling door. Maar vergeet niet dat elk haartje met een andere snelheid teruggroeit. Hierdoor zijn je haren niet even lang als je je wenkbrauwen weer laat waxen en dan wordt het lastig om dat netjes te laten doen. Dus gewoon laten zitten en als het je echt gaat storen is het tijd voor een volgende afspraak!

Nummer-7

Je nagelriemen wegknippen

Je nagels lijken langer zonder nagelriemen dus je haalt ze graag weg. Maar ze zijn er niet voor niets; je nagelriemen zijn er om je nagels te beschermen. Hoe meer je ze met rust laat, hoe minder je ze hoeft te knippen. Je kunt ze voorzichtig scrubben met een nagelvijl en er vervolgens wat olie op aanbrengen zodat ze niet hard worden.

Nummer-8

Grijze haren uittrekken

Het lijkt zo makkelijk als de eerste grijze haren komen; je trekt ze eruit en klaar is Kees. Maar vergeet niet dat deze grijze haren terug groeien en dan korter en harder zijn. Daardoor zullen ze alleen maar meer opvallen.

Nummer-9

Geen olie voor een vette huid gebruiken

Je denkt dat je er goed aan doet om olievrije huidverzorging te gebruiken. Maar elke huid heeft olie nodig en door alles weg te halen, gaat de huid juist extra aanmaken. Ook een vette huid heeft olie nodig, maar wel de juiste oliën. Heb je last van een erg vette huid? Vraag de gerust om advies. Je zult zien dat olie echt niet uit den boze is!

Nummer-10

Dagelijks je haren wassen

 

We zijn zo bang voor vet haar, dat we liever ons haar elke dag wassen. Maar je hoofdhuid geeft niet voor niets olie af. Dat is om je hoofdhuid zacht en soepel te houden. Bovendien zorgt te vaak wassen ervoor dat je haarkleur eerder vervaagt als je je haar laat kleuren. Beter is het om je haar 2x per week te wassen.
Het is ook belangrijk dat je de juiste producten gebruikt, vraag gerust om advies bij je volgende bezoek!