Kleuren is een vak apart en soms lijkt het allemaal zo makkelijk op Instagram, maar iedere kapper kan je vertellen dat het elke keer weer een uitdaging is om jou de kleur te geven die je wilt én om je haar in goede conditie te houden. Daarom is het ook zo belangrijk dat je niet zelf gaat kleuren, maar naar een goede kapper gaat die je advies kan geven.

Instagram is een fantasie..
Instagram is het sprookjesboek van de haarplaatjes. Bijna alles is nep, de filters, de hoek waaruit het is gefotografeerd. Staar je er niet blind op. Veel beelden op Instagram komen in het echt nooit voor!

Neem veel foto's mee.
Hoe meer foto’s je mee neemt, hoe beter ik een beeld krijg wat jij wilt en hoe beter ik je kan adviseren of jouw wens ook mogelijk is met jouw haar. En vergeet nooit dat een kopie van de foto nooit mogelijk is. Jij hebt een ander gezicht, ander haar. Dus het resultaat zal hoe dan ook anders worden.

Ben eerlijk over wat je echt wilt.
Kappers kunnen geen gedachten lezen. Praat over de verandering die je wilt en wees duidelijk. In geval van twijfel, beter niet doen en luister ook naar het advies dat ik geef. Ik maakt dagelijks klanten mee die van alles willen, gelukkig vraag ik altijd heel ver door om zo te voorkomen dat je spijt krijgt. Mocht je denken dat we elkaar toch niet helemaal begrijpen, mag je dit altijd zeggen.
Sta wel altijd open voor het advies van je kapper!

Creatieve kleuren vergen tijd en zijn duurder.
Je haar in allerlei trendkleuren laten verven is tijdrovend en daardoor ook vaak duurder. Bovendien is het resultaat heel erg afhankelijk van de conditie van je haar.  Je moet hier echt de tijd voor nemen en niet denken dat je in een uurtje wel klaar bent. Wees realistisch en vraag vooraf wat je kunt verwachten.

Kleurcorrectie vergt ook veel tijd.
Als je toch zelf met een pakje in de weer bent geweest en je durft eigenlijk de straat niet op, is het tijd voor een afspraak bij je kapper. Schroom niet, kappers maken dit dagelijks mee. Vertel eerlijk welk spul je hebt gebruikt en hoe. Maar al kan ik veel, wees wel realistisch. Het is altijd goedkoper om meteen naar een kapper te gaan om je haar te laten kleuren, dan achteraf om alles te laten corrigeren.

Trendkleuren vervagen sneller.
Elke haarkleur vervaagt op den duur, maar uitgesproken kleuren en pastelkleuren vervagen nu eenmaal sneller. Dus heb je jouw haar in zo’n kleur laten verven, kom dan na een twee tot drie weken terug om je haren te laten wassen met onze speciale kleurtreatment. Zo blijft jouw haarkleur het langst mooi.

Thuisproducten zijn ook belangrijk
En als je dan al zoveel geld voor een mooie kleur hebt neergeteld, is het natuurlijk wel zaak om deze zo lang mogelijk mooi te houden. Bezuinig daarom niet op producten die je thuis gebruikt en vraag mij om advies, ik kan heel goed adviseren welke producten je moet gebruiken. Zo voorkom je miskopen en haarkleurvervaging door goedkope drogistproducten.

Van donker naar licht gaat in meerdere stappen.
Als je bruin of zwart haar hebt en je wil naar blond, zilver of pastel, dan kost dat tijd. Véél tijd. Als je ooit je haar hebt laten kleuren, al is dat jaren geleden, dan zijn de punten waarschijnlijk nog steeds gekleurd. Al deze kleuren moeten er eerst uit en om je haar ook daarna nog in goede conditie te houden, heb ik als kapper tijd nodig. Maak samen een plan, vraag naar de kosten (want tijd is nu eenmaal geld!) en wees geduldig. Ik wil jou echt je gewenste kleur wel geven, maar wil dat je daarna ook nog gezond haar overhoudt!